RAALTE GAAT ZEKER MEER VAN DE NIEUWE DORPSDICHTER, THIJS POELHEKKE, HOREN

Student Nederlands, Thijs Poelhekke uit Heino, of is het toch Utrecht? is de nieuwe Dorpsdichter bij Raalte! Eigenlijk ziet hij zo’n taak niet zitten, “het voegt niets toe”, zegt hij, maar de schare vrienden, jawel voor het eerst veel jongeren op de gedichtendag in Raalte, die erbij waren lieten toch iets anders vermoeden. Een ludieke grap? Vindt hij een dorpsdichter echt helemaal niets? Of leidde hij iedereen om de tuin en gaan we genieten van zijn ongetwijfeld kritische gedichten als Dorpsdichter. Dat laatste hoop ik. Ik wens hem dan ook graag veel inzicht, moed, durf en vooral vernieuwend dichtersvermogen en dat hij een dichter voor alle Raaltenaren wordt!Geert Hannink RTVRaalte interviewt de latere winnaar Thijs Poelhekke uit Heino
Ook Henk Boogaard maakte de vele aanwezige enorm aan het lachen met zijn cabareteske liederen.Plaats van actie: Bibliotheek Raalte. Organisatie Bibliotheek Raalte en RTVRaalte. Presentatie Geert Hannink. Deze middag trad Gert Katerberg als afscheidnemende dorpsdichter op en droeg enkele van zijn gedichten voor, waaronder een afscheidsgedicht. Ook de eerste Dichter bij Raalte, Benne Solinger droeg enkele gedichten voor, waaronder het gedicht dat hij voor H.M.Koning Beatrix maakte die hij haar aanbood tijdens haar bezoek tijdens de Stöppelhaene. Op de 4 genomineerden, Gerhard Zwolschen, Leny de Kort, Thijs Poelhekke en Pascal Sander Dijkman werden zo’n 300 stemmen uitgebracht. zie voor de gedichten RTVRaalte op YOUTUBE Waarvan Thijs Poelhekke de winnaar werd. Nogmaals gefeliciteerd en MAAK ER SERIEUS WAT MOOIS VAN!!!! SUK6! Met jouw opleiding moeten we wel gaan genieten, nadenken of……… Zie voor meer foto’s op Picasawebsite, klik hierWil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen. Benne Solinger

Comments are closed.