UITZENDING GEMIST? Benne Solinger bij Café Tinto van FAMILY7 NU OP YOU TUBE

Woensdag 27 februari 2013 was Benne Solinger te gast in de tv studio van FAMILY7. Hij was gevraagd voor het ‘ontspannen en bemoedigend ochtendprogramma’: CAFÉ TINTO. Benne werd door Family7 gevraagd naar aanleiding van zijn medewerking aan het NCRV programma “Schepper & Co in het land”.Hier was deze verbeeldend kunstenaar te zien als kunstschilder, beeldhouwer en dichter. Daarnaast werden er ook beelden gemaakt van een cursus “Dichten met Benne” in een Hospice.

In Café Tinto kwamen een schilderij van Benne over de kern van het christelijk geloof één van zijn en eeeldhouwwerken aan de orde. Tot slot las hij een gedicht voor dat hij maakte voor een zendingsproject in Deventer en een kerkdienst in de Protestantse Gemeente Raalte.

Deze uitzending werd op 18 oktober 2016 herhaald bij Family7. Klik hier voorde uitzending

Voor foto’s die er werden gemaakt in de studio van Family7 en van de tv uitzending klik hier.

Andere gasten in het eerste uur van dit programma waren Jan Wijmenga, Christen Unie raadslid in Utrecht en de zusjes Marianne van Veldhuizen en Christien de Lange van de Stichting New Day Impact.

Wil je reageren: Klik dan hier om een e-mail te sturen

FAMIL7 schrijft het volgende over Café Tinto:

“Café Tinto, is een koffieprogramma van Family7, met een heel eigen kleur. Café Tinto is iedere werkdag live te zien tussen 09.30 en 11.00 uur.

De presentatie is in handen van Evert ten Ham. Hij vertelt dit over zichzelf..‘Ik ben al bijna dertig werkzaam voor de media, dus ik ben niet helemaal een onbekende. Veel mensen kennen mij, of beter gezegd: mijn stem. Ik ben jarenlang de stem van 2Vandaag en van talloze documentaires geweest en ik heb heel wat radioprogramma’s gepresenteerd. Ik denk dat de mensen mijn hoofd niet veel gezien hebben, maar als ze me horen praten, denken ze misschien: “hee, die ken ik ergens van.” Dat heeft wel iets vertrouwds, terwijl ik toch een nieuw gezicht op televisie ben.’

Café Tinto is een koffieprogramma. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

‘Café Tinto is een ontspannen, bemoedigend ochtendprogramma waar je ‘s morgens even lekker voor kunt gaan zitten. We zenden uit op een tijdstip dat tegenwoordig een aanzienlijke groep Nederlanders thuis zit, om wat voor reden dan ook. Speciaal voor hen willen we een boeiend, afwisselend programma maken. Ik ontvang in een soort huiskamersetting telkens vier gasten, met wie ik het ga hebben over wat er die dag in de krant staat, maar ook over onderwerpen als huwelijk en relaties, kinderen en opvoeding, gezondheid, lifestyle, geld. Met informatie en praktische tips. Het is een gezellig, positief programma, met actualiteit en amusement, bijzondere levensverhalen, getuigenissen en soms een korte reportage op locatie. De onderwerpen in Café Tinto worden gebracht vanuit een opbouwende, positieve invalshoek.

En er komen opvallende gasten met mooie verhalen: mensen die bijzonder werk hebben, of een bijzonder getuigenis, of in wie God een heel bijzonder werk aan het doen is. Het programma moet prikkelend zijn, in de goede zin van het woord: ik hoop dat we er een warm gevoel van binnen aan over houden, dat we enthousiast over God worden. Ook voor kijkers die misschien niet zo vertrouwd zijn met het Evangelie mag er iets van het programma uitgaan. Alsof ze kennismaken met een nieuwe wereld die voor hen open gaat…’

Nog even één laatste vraag: Waarom Café Tinto? Betekent dat nog iets speciaals?

‘Jazeker, had ik dat nog niet gezegd? Tinto staat voor “kleurrijk” in het Spaans en in Colombia betekent het koffie. Dat is dus precies waar het bij Café Tinto om gaat: een koffieprogramma om zó bij aan te schuiven, met kleurrijke gasten en een goede sfeer. Iets positiefs op de televisie, op een tijdstip dat veel mensen zelf even met een kop koffie en met de benen op de bank wat zappen. Het is toch geweldig dat ze dan, als het ware, bij mij aan tafel kunnen komen zitten en we er samen een mooie ochtend van kunnen maken?’

Café Tinto wordt van maandag tot en met donderdag live uitgezonden, van 9.30 tot 11.00 uur, en op vrijdag volgt er een compilatie. Iedere middag wordt de ochtenduitzending herhaald.” Het beeld dat Benne Solinger o.a. meenam naar de studio….met het gedicht dat ik erbij maakte:

Trap van/naar het leven

Lichtstralen op mijn levenstrap,
begeleiden mij bij ied’re stap.
Soms stijl, soms glad,
maar ik weet dat,
hij eindigt in Gods Liefdeslicht.

Benne Solinger, 2010

Comments are closed.