GROOTS CF-ESTIVAL BIJ AFSCHEID CORRIE FOLKERSMA

In de Bibliotheek te Deventer is op grootse wijze afscheid genomen van Corrie Folkersma (CF). Dit werd gedaan met een groots Cultuur Festival (CF-estival)Corrie Folkersma is maar liefst 40 jaar bibliothecaris geweest. Vele acts die zij in de afgelopen decennia heeft uitgenodigd en gepresenteerd waren deze middag te zien. Zo traden onder meer op: Alex Roeka (edisonwinnaar 2012)de vaak bekroonde schrijver Bart Moeyaert die een prachtig verhaal vertelde en diverse gedichten voordroeg. Maar zichzelf ook meesterlijk promootte.Dichter van Overijssel, Heleen Bosma en Christine Otten, journaliste, hier samen op de foto, hadden ieder hun eigen specifieke bijdrage. In de Bibliotheek waren kunstwerken te zien van: Pier van Dijk zie ook het prachtige decor… en ook RicardoLiong-A-Kong had verrassend eigen ‘boek-werk’ in de Bibliotheek.

Op verzoek van de Bibliotheek maakte Benne Solinger, voor een mooie middag, een hapje, drankje, broodje, lekkere soep en een flesje wijn, deze middag de foto’s speciaal voor Corrie Folkersma.Flamenco De RozenfabriekClean Pete zingende zussenCabaretier Rop JanzeEppo van Nispen, directeur CPNB sinds 1 juni 2010, hield een feestrede

Herman Posthumus Meyjes biedt deze middag namens het Deventer Dichterscafé, dat “zonder de inzet van Corrie er nooit was gekomen” een dichtbundel aan, waarin een groot aantal gedichten van Deventer dichters, waaronder de fotograaf van vandaag, zijn gebundeld. Deze bundel kreeg de titel: “RONDOM CORRIE” mee. Herman hield voordat hij de bundel aanbood een geweldige speech, waar de zaal enorm vrolijk van werd, lachsalvo’s waren regelmatig te horen…a href=”http://www.beninbeeld.nl/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/P1360770-001.jpg”>Zwarte Piet met kleinzoon Corrie Folkersma. Het was een fantastisch goed georganiseerd CF-estival, waar iedereen met trots op kan terug zien. Complimenten voor de medewerkers van de Bibliotheek.

Meer foto’s op Google: klik hier

Het klankgedicht van Benne Solinger dat werd opgenomen in de bundel “RONDOM CORRIE” staat op pag. 31 en luidt als volgt:

Klankgedicht

Woetsja, watsja, wijtsjaja…!

Woetsjo, watsjo, wijtsjojo?

Woetsjaja!

Woetsjo?

Watsjo!

Woetshahahaha!

Watsja?

Wietsjo! oh watsjo! oh woetsjaja!

Watsja oh wijtsjaja, hahahaha.

Woetsja, watsja, wijtsjaja…!”

Benne Solinger
geschreven voor de bijeenkomst van het Dichterscafé Deventer, juni 2012

Comments are closed.