BOETSEREN MET THEO SCHREURS IN DE ONTMOETING

Op donderdagmorgen 27 juni 2013 vindt alweer de derde creatieve boetseerochtend plaats in het Christelijk Ontmoetingscentrum “De Ontmoeting…koffie met” aan de Brink 18 Deventer, ingang Golstraat. De ochtend duurt van 10 – 12 uur.
Docent is de bekende Deventer Beeldhouwer, Theo Schreurs.
Wie is Theo Schreurs?
Theo Schreurs is beeldhouwer te Deventer. Zijn robuuste, bronzen beelden zijn op verschillende openbare plaatsen in Nederland (Olst aan de IJssel) te zien. In 1992 verwierf Schreurs landelijke bekendheid met zijn portret van Joop den Uyl, dat in de Tweede Kamer werd geplaatst. Sindsdien maakt zijn figuratieve werk een opvallend expressieve ontwikkeling door. De vormen worden alsmaar eenvoudiger waardoor het wezenlijke van de expressie steeds beter getroffen wordt. Op heldere en eenvoudige wijze leert Theo de belangrijkste ‘ kneepjes’ van het boetseervak. Er is nog ruimte voor een paar nieuwe enthousiaste ‘ leerlingen’. Het begint er trouwens voorzichtig op te lijken dat boetseren een vaste activiteit zal worden in De Ontmoeting. De ochtenden zijn goed bezocht, het is leerzaam, gezellig en heel creatief.

Aanmelden:
Meld je uiterlijk tot 22 juni 2013 aan bij Jacqueline Cloo mail albert.jan.cloo@gmail.com of tel.nummer 0570-633921 voor de boetseerochtend op donderdag 27 juni a.s. de dag waarop er maskers gemaakt gaan worden. De prijs blijft laag, nl. € 3,50 per persoon per keer. En dat is inclusief koffie/thee en materiaal, zodat de ochtenden voor iedereen toegankelijk kunnen zijn.

Het initiatief van de creatieve ochtenden is aanvankelijk gekomen van Els Pluister, die per keer een andere kunstenaar inschakelt. De ochtenden vallen binnen het project inloophuis De Ontmoeting, opgestart door Jacqueline en Albert Jan Cloo. Er is o.a. ook 2 keer per maand een “open tafel” en er worden Alpha-cursussen gehouden in “De Ontmoeting….koffie met”.

Vaker welkom in De Ontmoeting
Tevens is De Ontmoeting iedere vrijdag (Marktdag ) geopend van 10 – 14 uur. Iedereen is dan van harte welkom voor een gratis kopje koffie/thee, een gesprek of om wat te relaxen.

Tot zover dit bericht, namens de organisatoren, Benne Solinger

Ook te zien op Deventer Televisie

Comments are closed.