VRIJDAG 9 AUGUSTUS 2013 HERHALING NCRV UITZENDING (was me beloofd)

de NCRV schreef mij op 13-5…

Beste Benne,

Hoe gaat het met je? Ben je met leuke projecten bezig? Ik heb goed nieuws voor je. Jouw reportage wordt op vrijdagmiddag 9 augustus herhaald. Dus voor de mensen die het nog niet gezien hebben…. krijgen daardoor een tweede kans. Zou jij de mensen van het Leger des Heils willen inlichten?

Ik heb dit gedaan, maar kennelijk werd de uitzending zonder mededeling geannuleerd….

helaas zat ik zelf ook geïnstalleerd voor Nederland 2 toen bleek (in tegenspraak met wat mij beloofd was) niet de NCRV, maar de RKK, ik was helaas niet op de hoogte gesteld, maar had op grond van onderstaande mailtje wel veel mensen ingeseind.. Met excuses, groeten Benne

Op vrijdagmiddag 9 augustus a.s. zal in de uitzending van Schepper & Co in het land (17.05 uur) een herhaling te zien zijn van opnames die de NCRV maakte bij Deventenaar, verbeeldend kunstenaar Benne Solinger. Benne was 4 1/2 jaar geleden de eerste Dichter bij Raalte.
In deze uitzending zien we opnames bij Benne thuis, waar zijn levensverhaal aan de orde komt. Tevens ziet u hem aan het werk met beeldhouwen en schilderen. Ook hoort u enkele gedichten van hem.

Benne die uitgezaaide prostaatkanker heeft en dus zelf palliatieve zorg ontvangt, geeft als vrijwilliger oa cursussen “Dichten met Benne” bij het Leger des Heils, zowel aan verslaafden als ook in het Hospice Rozenheuvel te Rozendaal.
In de uitzending komt een cursus aan bod die Benne gaf in Hospice Rozenheuvel. In zo’n cursus leren de deelnemers een kort gedicht maken. Het gedicht kan gaan over een onderwerp waar de deelnemers zelf over willen schrijven. De cursussen zijn heel open en toegankelijk en meestal komen heel ontroerende
onderwerpen aan de orde. Mensen willen nog afscheid nemen van iemand, of iets goedmaken met iemand. Soms worden er prachtige gedichtjes geschreven over de vrijwilligers die zorg bieden.

In de uitzending komen meerdere vragen aan de orde die aan Benne werden gesteld door de programmamakers.

In dit Hospice wordt zorg verleend aan mensen in de laatste levensfase. We noemen dit palliatieve zorg. Dit woord is afgeleid van het Latijnse woord pallium, dat ‘mantel’ betekent. Het verhaal gaat dat de Heilige Martinus (Sint Maarten) in de 4e eeuw bij een stadspoort een stervende bedelaar tegenkwam en hem de helft van zijn wollen mantel gaf. Hij kon hem niet behoeden voor de dood, maar gaf hem wel iets van zichzelf en liet hem niet aan zijn lot over. Zo willen wij ernstig zieke mensen in de laatste levensfase een warme mantel omleggen. De naasten (familie en vrienden) krijgen ondersteuning waar nodig, mogelijk en gewenst.
Zij kunnen ook deel hebben aan de zorg voor hun dierbare.

tot zover dit bericht, Benne Solinger….zie ook Deventer Centraal

Comments are closed.