Wie steelt er nu van mijn zwaar dementerende moeder?

Onlangs werden we voor de tweede keer onaangenaam ‘verrast’. De sieraden van mijn 88 jarige moeder, die zwaar alzheimer patiënt is, waren al vrij snel gestolen toen ze in het verzorgingscentrum was gaan wonen. Mijn vader leefde toen nog en had dit intern besproken met het huis. Ik hoorde dit pas een paar jaar later. Maar nu was het weer raak, niet dat wij sieraden bij onze moeder hadden laten liggen, maar de trouwringen die zij om had van zowel mijn overleden vader, als van haar zelf waren weg. Er is aangifte gedaan. De politie wil er werk van maken. En het huis nu ook, lees dit meer als waarschuwing voor het geval je ouders naar een zorgcentrum moeten verhuizen. Het zal vast niet overal zo zijn, maar als het gebeurt is het echt WAARDELOOS. In het Algemeen Dagblad werd een artikel opgenomen, dat ik hier overneem:
De Rotterdamse zorginstelling Laurens verdenkt het eigen personeel ervan zwaar dementerende ouderen te hebben bestolen. Dat schrijft het AD.
In de afgelopen 2 maanden zijn vier bewoners van complex Borgsate van hun sieraden beroofd. Een herenhorloge is verdwenen, maar ook gouden juwelen, zoals trouwringen. Die moeten van de vingers van de ouderen zijn gehaald, vermoedt de leiding van de zorginstelling. ‘Het is een gesloten inrichting voor ouderen die lijden aan ernstige dementie. Vreemden kunnen niet zomaar binnenlopen’, aldus een voorlichter van Laurens.

Laurens heeft de politie ingelicht en stelt een intern onderzoek in. Zo wordt ‘s ochtends en ‘s avonds bij alle 28 ouderen het aantal sieraden genoteerd. De zorginstelling vindt de diefstal ‘verschrikkelijk’.

Comments are closed.