Kröller Muller Museum met expositie Pointillisme

Met de boetseergroep, die eens in de twee weken onder de bezielende leiding van beeldhouwer Theo Schreurs bij elkaar komt in De Ontmoeting (Brink 18) te Deventer, gingen we op excursie naar het Kröller Muller Museum waar op dat moment ook een expositie over Seurat. Meester van het pointillisme plaats vond. Theo Schreurs gaf deskundige uitleg bij de zeer diverse beelden die in dit Museum te zien zijn.
Beelden van onder andere Henry Moore, Hans Bayens,
Eugene Dodeigne

´s middags bewonderde een gedeelte van de groep de expositie van neo impressionist Georges Seurat (Parijs 1859-1891). Met zijn uit ontelbare gestippelde – gepointilleerde – verftoetsen opgebouwde schilderijen en zijn grote aandacht voor wetenschappelijke kleurtheorieën ontwikkelt hij een nieuwe esthetiek.

Benne Solinger legde deze excursie vast op de gevoelige plaat. Hieronder een aantal foto´s, wilt u er meer zien,
klik dan hier

Comments are closed.