Expositie Martin Verharen in “Ontmoeting” Verlengd

Er kwamen zoveel positieve reacties op de eerste expositie van Martin Verharen, dat zijn schilderijen blijven hangen tot eind oktober 2014. Dat is besloten in De Ontmoeting, Brink 18 te Deventer.

Martin Verharen schildert pas 4 jaar. Hij is begonnen met schilderen, nadat hij werd getroffen door een hersentumor. De tumor, die bestraald is, tast o.a zijn geheugen en creativiteitscentrum aan. Ook al heeft Martin behoorlijk wat hinder van deze tumor, hij gaat niet bij de pakken neerzitten. Om te trainen schildert Martin onder andere 2 keer per week bij Hans Kerk in de Walstraat. Momenteel schildert hij nog van platen, maar het ligt in de bedoeling om te gaan schilderen van eigen gemaakte foto’s.Het is bijna onvoorstelbaar dat iemand die zo kort schildert al zulke prachtige schilderijen maakt. Op de vraag wat hij belangrijk vindt, zegt Martin: “ik vind het heel fijn dat er nog steeds iets moois uit mijn handen kan komen en als ik daarmee mensen kan laten genieten, doet me dat goed. Ik hoop dat ik ook nog een schilderij kan verkopen.”

Het mooiste schilderij dat Martin maakte, vindt hij het hart voor het kruis. (zie bijlage) Ondanks alles wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, hij verloor ook zijn vrouw aan kanker, is Martin ervan overtuigd dat Het kruis op Goede Vrijdag er niet voor niets is geweest. “ Jezus kwam om zijn leven te geven voor de mensheid en daarna werd het Pasen, Gods LIEFDE kwam voor de hele wereld”, aldus Martin Verharen.De vele gasten van De Ontmoeting, een inloopcentrum, opgestart door de familie Cloo en geleid door vele vrijwilligers uit diverse kerken, zijn erg onder de indruk van Martins schilderijen. Het zou mooi zijn als nog veel meer mensen ervan kunnen genieten.

De Ontmoeting ligt naast de Synagoge in de Golstraat en is iedere vrijdag (marktdag) geopend van 10.00 – 14.00 uur. Ook iedere 2e zaterdag van de maand is de Ontmoeting geopend van 10 – 14 uur. Iedereen is er van harte welkom voor een kopje koffie en/of thee met iets erbij. Maar ook een goed gesprek is mogelijk… Daarnaast worden er nog diverse andere activiteiten in De Ontmoeting georganiseerd.

Iedereen hartelijk welkom. (Brink 18 Deventer), Benne Solinger

Comments are closed.