REACTIES op augustus column Benne Solinger

De Lichtstralen van augustus, die je door hier te klikken kunt nalezen, heeft nogal wat stof doen opwaaien. Daarom dit keer uitsluitend een samenvatting van reacties die ik binnenkreeg, ter overweging:

“ Dag Benne, het is belangrijk wat je schrijft. Dit moeten we hier in Nederland in de gaten houden. Als Wilders het op zijn manier over Marokkanen heeft, is het erg dat ook christenen daar in mee gaan. En als een burgemeester vindt dat er geen grenzen zijn overschreden wanneer er wordt opgeroepen tot dood aan de Joden, klopt dat ook niet. 35 jaar geleden (er waren hier toen nog nauwelijks gekleurde of zwarte mensen) werden degenen die in Zuid Afrika gingen werken erop aangekeken , maar nu praten veel mensen heel anders over zwarte mensen dan toen….”

“..het maakt naar mjin idee wel uit of het boek dat je las: “HET LAND… hier gebeurt niks” van Aukelien Weverling, waar gebeurd of fictie is. De laatste jaren willen sommigen in Nederland graag de wat meer Bijbelvaste christenen, oftewel christenen zoals bijvoorbeeld in de Biblebelt vergelijken met de fundamentalistische moslims (o.a. ISIS) echter die schuwen de meest verschrikkelijke misdaden niet. Ik kan alleen spreken vanuit een dorp op de Biblebelt waar ik vandaan kom. Daar worden andersdenkenden gastvrij en met respect behandeld. Blijf wel realistisch Benne”

“Een mooi stukje tegengif, Benne, alle islamitisch geweld verspreidt zoveel gif dat de oprechte islamiet bijna uit het gezichtsveld verdwijnt.”

“Hoi Benne, bedankt voor je stukje! Het doet me goed om ‘zomaar’ iets te lezen, een goede tekst, woorden waar over nagedacht is. Ik legde een link waar m’n wenkbrauw van omhoog ging: Als we God dienen lief te hebben boven alles, dan moet de christen Irakees de doodstraf kiezen, omdat hij zich niet tot de islam mag bekeren, maar het geld zal hij ook niet hebben. Dat is niet zozeer een drogreden denk ik, maar de praktische onuitvoerbaarheid van een regel die misschien spiritueel bedoeld is. Aan de andere kant bezoek ik zelden een kerk voor de dienst. Maar ik straalde als nooit tevoren toen een mevrouw mij zei dat ze aan mijn medisch handelen en non-communicatie met haar (geen Nederlands sprekende) man kon zien dat ik naar Zijn Woord leef EN handel.”

“Benne, ik ben roerend met je eens!! Er zijn veel dingen gebeurd óók ver in het verleden onder de noemer “christen” maar het had niets met het leven vanuit de Bijbel te maken. De KONING (Jezus) gaat komen laten wij HEM blijven verwachten!! In Woord en Daad!!!”

“… je moet wel verschil maken tussen mensen die in de naam van God verschrikkelijke dingen doen en christenen die “zegen wie u vervloeken” in hun hart hebben.”

Alle mensen die reageerden hartelijk dank. Er is genoeg geschreven om over na te denken. In oktober probeer ik hier zelf op in te gaan. Lees deze maand eens: Romeinen 14 en Johannes 14.

Groeten Benne Solinger.

Natuurlijk kun je ook nu weer reageren, of aangeven dat je de maandelijkse column thuisgestuurd wil krijgen! Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.