PRACHTIGE FOTO’S BART KAMPS IN ONTMOETING DEVENTER

In de maanden november en december is er in “De Ontmoeting…koffie met“, Brink 18 (ingang Golstraat) te Deventer een expositie met foto’s van Deventenaar Bart Kamps.

Wie is Bart Kamps?
Bart Kamps, 1943, begon In 1997 met fotograferen. Hij had dat altijd al willen doen, maar zowel de tijd als de kunde ontbrak nog.
Zijn taak als Regio manager bij St. Philadelphia Zorg (gehandicapten-zorg) kostte hem veel tijd. Maar zodra er meer tijd vrijkwam, begon hij met fotograferen en volgde direct in 1998 een cursus fotografie bij Kunstencentrum de Leeuwenkuil. In dat jaar werd hij ook lid van de Deventer Foto Kring (DFK), waarmee hij jaarlijks exposeert in zowel de Lebuiïnuskerk als bij de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.

Bart vindt mensen fotograferen het mooiste om te doen. Op mijn vraag waarom, zegt Bart: “Het omgaan met mensen blijf ik mooi vinden, bij fotograferen geef je mensen persoonlijke aandacht, dat vind ik prachtig.” Maar ook maakt hij mooie en aparte foto’s van natuur en landschappen.

In 2013-14 heeft Bart deelgenomen aan een mentorcursus o.l.v. Hans Bongers van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging . Zijn onderwerp was “de mens in zijn omgeving”. Hij heeft toen een serie portretten gemaakt van individuele mensen en gezinnen bij de mensen thuis. Uit de serie heeft hij een aantal foto’s gekozen voor deze expositie in de Ontmoeting.

Fotosessie tegen kostprijs..
Bart heeft onlangs in De Ontmoeting en een groot aantal bezoekers gefotografeerd. Hij deed dit in de prachtige kelder van De Ontmoeting. Er kwamen zoveel enthousiaste reacties, dat Bart nog een middag heeft gepland en wel op vrijdag 12 december tussen 13.00 u en 15.00 u. Iedereen die het leuk vindt kan dan portretfoto’s laten maken door Bart. Dit is bijna gratis! (afdrukken tegen kostprijs)Natuurlijk liet Benne Solinger zichzelf ook fotograferen door Bart, een leuke ervaring.

De Ontmoeting
“De Ontmoeting….koffie met” iedere vrijdag (en iedere tweede zaterdag van de maand) tussen 10.00 u en 14.00 u geopend voor iedereen die even uit wil rusten van het drukke leven en weer op verhaal wil komen.. Sinds drie jaar worden er wisselende exposities in De Ontmoeting gehouden. Mede hierdoor komen er steeds meer bezoekers naar deze gezellige ontmoetingsplek.

In de Ontmoeting zijn vrijwilligers uit diverse kerken gastvrouw of gastheer. U kunt genieten van een kop lekkere koffie of thee en versgebakken taart. Er liggen tijdschriften en boeken voor u klaar (sommigen mag u zelfs meenemen naar huis). Maar u kunt ook gezellig met de andere gasten praten en nu dus ook genieten van de foto’s van Bart Kamps.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Albert Jan of Jacqueline Cloo, telefoon: 0570-633921 of kijk op de website (klik hier)

Comments are closed.