Leon Moore Band in Deventer Schouwburg

Wat heb ik genoten afgelopen vrijdag tijdens het Artez Lunchconcert in de Deventer Schouwburg. 4 enthousiaste gasten, studenten van het ArtEZ conservatorium, traden op met de onlangs opgerichte Leon Moore Band en ik moet eerlijk zeggen: ” hun ‘folkysound’ maakte bij mij wat los.” Ondanks dat de groep pas is opgericht merkte ik dat alle kerels muzikaal zijn, een goede opleiding hebben en al behoorlijk op elkaar zijn ingespeeld. Gedurende het concert werd dat alleen maar beter. Hoop dat ze lang bij elkaar zullen blijven in harmonie, want de één kan niet zonder de ander. Maar eerlijk is eerlijk, Leon zingt goed met een heel eigen stemgeluid en leeft zich goed in. De Band zou best eens een blijver kunnen worden….

Leon Moore Band bestaat uit allemaal conservatorium studenten:
Leon Moorman – Singer & Songwriter (klik op zijn naam en kom op youtube)
Milo Groenhuijzen – Gitaar
Dion Scheper – Gitaar
Roland Westra – Drums
(en de afwezige leden)
Bas Gankema – Piano
Rowdy Prins – Gitaar

In deze formatie bestaat de Band pas een maand. Leon Moorman heeft de band gevormd, nadat hij een tijdje op zoek was naar geschikte muzikanten voor zijn eigen werk. Het afgelopen jaar heeft Leon een aantal nummers geschreven die hij met deze muzikale jongens ten gehore wil brengen.
De Leon Moore Band doet ook covers van artiesten die hen inspireren tot het schrijven van stukken. Denk daarbij aan: Fleet Foxes, Paolo Nutini, John Mayer, The Eagles en Douwe Bob.

Op de vraag waarom Leon voor deze muziek heeft gekozen antwoord hij direct: “Ik heb voor deze muziek gekozen omdat ik heel erg fan ben van artiesten die echte verhalen vertellen, en in de folk/country hoek vind je heel veel puurheid in teksten en muziek. Bovendien houd ik van muziek waar sferisch veel in gebeurt, zoals bijvoorbeeld Fleet Foxes en John Mayer dat ook doen….” Hij gaat verder: “Wanneer we genoeg liedjes af hebben gaan we in 2015 ook de studio in om een album/EP te maken. Er zal nog een website verschijnen binnenkort, maar we hebben sowieso een gloednieuwe Facebook pagina.” De Band speelde afgelopen vrijdag zowel eigen nummers, als ook bekende en minder bekende nummers van hun inspiratoren..Wat is Artez LunchTheater?
ArtEZ LunchTheater is een samenwerking tussen de Deventer Schouwburg en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Studenten van ArtEZ Dansacademie, de opleiding Docent Theater en het conservatorium zullen wekelijks een optreden verzorgen tijdens de lunchpauze op vrijdag. Zij tonen je de beste, mooiste, ontroerendste en leukste voorstellingen die ze tijdens hun opleiding maken.

foto’s
Ik had een foto toestel bij me en schoot wat foto’s,. Een goede band waarvan ik denk dat we er vaker van gaan horen van deze Leon Moore Band…. Hier een aanzetje en wil je meer foto’s zien, klik hier
Groetjes Benne Solinger ook van de band na het optreden…

Comments are closed.