JT BIOSCOPEN VERLAGEN, mede nav brief Benne Solinger, PRIJS WEER VOOR JT PLUS VOORSTELLING

Hieronder de briefwisseling (eind oktober 2014) die Benne Solinger had met de directie van JT Bioscopen: Geachte directie van de JT bioscopen.
Al een aantal jaren gaan wij op donderdagmiddag naar de senioren filmmiddag. 2 jaar geleden was de prijs € 6,– inclusief een kopje koffie. Vorig seizoen werd de prijs verhoogd tot € 6,75, ook dat was incl. een kopje koffie. Wij vonden een prijsverhoging van ruim 10% best veel in deze tijd.
Tot onze schrik was de prijs dit seizoen verhoogd naar € 9,– (inderdaad ook incl. een kopje koffie) Het viel ons op, dat er veel minder mensen aanwezig waren dan gemiddeld in het vorige seizoen. Een verhoging van zo’n 30% en 50% in vergelijking met het jaar ervoor is naar ons idee veel te veel. We snappen dat u een commerciële instelling bent, maar wij denken dat met dergelijke prijsverhogingen er veel minder mensen gaan komen en u dus ook minder inkomsten binnen zult halen.
Wij verzoeken u dan ook de prijs weer aanzienlijk te verlagen. Voor ons is een prijs van € 9,– pp dus € 18,– per voorstelling een te hoog bedrag en wij gaan in ieder geval veel minder vaak, tot niet meer komen.
Met vriendelijke groeten, Benne Solinger

De directie van JT Bioscopen schreef terug:

Goedemorgen meneer Solinger,

Hartelijk dank voor uw bericht.
Ik begrijp dat u het vervelend vind dat de prijzen omhoog zijn gegaan. Voor het nieuwe seizoen hebben we alle concepten opnieuw bekeken. De seniorenvoorstelling is een speciale voorstelling die apart geboekt wordt. Tijdens de middag willen we graag dat er genoeg personeel is zodat iedereen goed verzorgd wordt. Tevens moet er wat lekkers klaarstaan. De prijs van de Seniorenvoorstelling stond daardoor niet meer in verhouding met de ticketprijzen. Zo betaald u voor een normaal ticket ook al €9,80.
Ik begrijp voor u dat de prijs gevoelsmatig veel duurder is. Wij zijn echter genoodzaakt om naar het grotere plaatje te kijken.

Excuses dat we u hiermee teleurgesteld hebben. Ik hoop dat u nog steeds naar onze bioscoop wil blijven komen.

Met vriendelijke groet, Jade

Benne Solinger reageerde vervolgens:

Dag Jade,

dank u wel voor uw mail, ik vind het zorgwekkend dat u als Marketing Coördinator bij J.T. Bioscopen een verhoging van 50% in 2 jaar een gevoelsmatige verhoging vindt…..
Een verhoging van € 6,- naar € 9,- is absoluut niet gevoelsmatig, maar naar mijn idee buiten proportioneel in deze tijd met weinig inflatie en minimale loonontwikkeling.

Ik neem aan dat u namens de directie van J.T.Bioscopen schrijft…. Wij zullen in ieder geval deze middagen, waar we regelmatig kwamen, niet meer of zeer sporadisch gaan bezoeken.

Vriendelijke groet, Benne Solinger

Op 11 december 2014 kwam echter het verheugende bericht van de JT Bioscopen:

Beste heer Solinger,
Enige tijd geleden heeft u een bericht gestuurd aan ons hoofdkantoor over de prijsverhoging van de JT Plus voorstellingen.
Het heeft even geduurd, maar ze zijn tot de conclusie gekomen dat de verhoging naar €9,00 te fors is geweest.

Vanaf heden is de JT Plus voorstelling naar een toegangsprijs van €7,00 gebracht.

Ik wilde u graag persoonlijk hiervan op de hoogte brengen. Hopelijk zien we u nog eens terug als bezoeker bij ons!

Met vriendelijke groet, Lydia Maasz Theater Manager

Waarop Benne Solinger schreef:

Geachte mevrouw Maasz,
dank u wel, dat is een verheugend bericht waarop ik niet meer gerekend had na het bericht van J. van Zon op 31-10-2014
Nu u de prijs weer verlaagd tot € 7,00 (ik neem aan onder dezelfde condities, incl. een kopje koffie) zullen wij zeker weer regelmatig van de partij zijn. Hartelijk dank dat u mij dit persoonlijk bericht, zal er melding van maken op mijn website. Met vriendelijke groeten, Benne Solinger, ik neem aan mede namens de vele senioren in de gemeente Deventer

Reageren kan ook nu natuurlijk! klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.