GEBED VOOR ELKE DAG (column Benne Solinger)

Welkom in 2015. Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor ieder moment van je leven. Ook het afgelopen jaar lagen die kansen er, ook voor mij. Want bij mij gebeurde best weer veel in 2014. Ik lag in het ziekenhuis, kreeg 2 keer een TIA en onderging veel onderzoeken. Niet fijn… Maar het ergste vond ik dat er heel nare artikelen in de Stentor hebben gestaan, waarin ook ik werd genoemd. Artikelen die ik beschouw als een vals getuigenis. Er is door velen over gesproken, hoorde ik. Helaas was er slechts een enkeling die mijzelf of de ander die het aanging er rechtstreeks op aansprak en aan wie het echte verhaal kon worden verteld. Hen wil ik hier graag hartelijk danken.Natuurlijk dacht ik na over hoe ik ermee moest omgaan. Hier bleek een nieuwe kans te liggen. Ik kon nu, zelfs heel gericht, voor journalisten in het algemeen, maar ook voor die ene journalist gaan bidden en eveneens voor de mensen die over en niet met ons spraken. Maar ook danken voor die enkeling die dat wel deed…

Ik heb dat gedaan, al vond ik het eerst verdraaid moeilijk. Ik kon me namelijk heel goed voorstellen dat er mensen zijn die om zulke onware berichten verschrikkelijk kwaad zouden worden. Maar in de stille tijd las ik bijvoorbeeld Romeinen 12:2 “Je moet anders worden, door een nieuwe manier van denken. Dan kun je ontdekken wat God wil. En wat Hij wil, is goed, aangenaam en volmaakt.” En Matteüs 5: 43 “Heb uw vijanden lief en bidt voor wie u vervolgen…” En ik bad dus niet alleen voor hen maar ook voor mezelf om eerlijkheid, liefde, vrede en rust….

Precies in die tijd zond iemand mij een gedicht dat Nel Benschop ooit schreef in haar bundel: “Mag ik met je mee” hieronder kun je het lezen::

Voor allen. Heer, die eenzaam zijn
voor allen die U zijn vergeten
voor allen die zichzelf zo klein
zo hopeloos onbelangrijk weten

Voor ieder die geen blijdschap kent
voor elk die onder druk moet leven
voor ieder wie Gij een talent,
geen tien talenten, heeft gegeven

Voor allen die met scherpe tong
de ander ondoordacht bezeren
voor ieder die allang niet zong voor elk die ‘t liefste moet ontberen

Maar ook voor allen die zich rijk
beschouwen, op zichzelf vertrouwen
voor allen die een sterke dijk
van haat rondom hun harten bouwen

Voor allen bid ik U, o Heer
vooral voor hen die zelf niet vragen
en voor mijzelf bid ik steeds meer
of ik blij en dapper mijn kruis mag dragen.

Ik wens iedereen een liefdevol en eerlijk 2015 toe,

Wil je reageren: klik dan hier om een e-mail te sturen, groeten, Benne Solinger

Comments are closed.