WERK VAN BENNE SOLINGER IN VIRTUEEL MUSEUM OVERIJSSEL

Het Virtueel Museum Overijssel (VMO) toont kunst die voor iedereen toegankelijk is. In de hal zie je al gelijk werk dat Benne Solinger ontwierp. Ooit maakte hij bij de start een uitzending over dit Museum voor RFTVRaalte, nog steeds te zien via You Tube. En het VMS evolueerde naar VMO en blijft vernieuwen dankzij enorm enthousiaste vrijwilligers.
Benne ‘wandelde’ weer eens virtueel door dit Museum en kwam zo in de hal terecht waar je diverse virtuele ‘deuren’ kunt openen. Onder: privé exposities zijn kuntwerken te zien, waaronder die van Benne zelf. Maak ook eens een virtuele ‘wandeling’ en kom zo heel uiteenlopende kunst tegen. Door in het VMO op de foto te klikken, zie je een groter formaat of het filmpje van het gekozen beeld. Zo kun je in alle rust thuis genieten van kunst.Het Virtueel Museum Salland (VMS), ooit begonnen als Virtueel Museum Raalte, heeft vele digitale kunstwerken van Benne gekregen voor de vaste collectie waaruit regelmatig werk wordt getoond in de Hoofdexpositie of een samengestelde expositie van een bekende Sallander. In een eerder persbericht, toen Benne ruim 50 digitale kunstwerken schonk voor de vaste collectie, schreef Martie Leusink in een persbericht o.a.: “Benne Solinger is een veelzijdig kunstenaar. Hij is natuurlijk bekend als voormalig dorpsdichter van Raalte, maar hij is ook bijzonder productief als schilder, tekenaar en beeldhouwer. Benne gebruikt bovendien een breed palet aan technieken en materialen en beheerst diverse stijlen. Beeldhouwen doet hij bijvoorbeeld zowel in hout als in steen. Voor tekenen en schilderen gebruikt hij traditionele technieken, maar hij schuwt ook de inzet van de computer niet. De stijlen variëren van realistisch tot abstract.
In de privézalen van Benne in het VMO exposeert Benne ‘Van Pen tot Paint’. Hierin is mooi te zien hoe de ontwikkeling verloopt van pentekeningen tot het gebruik van de computer om kunst te vervaardigen. De tendens in zijn digitale werk loopt van figuratief naar abstract.
Benne gebruikt voor zijn digitale kunst het programma Paint, dat op elke Windows-computer aanwezig is. Hij laat zien dat zelfs met zo’n eenvoudig programma prachtige kunstwerken zijn te maken.
Het VMO heeft nu 50 recente digitale werken van Benne Solinger in zijn vaste collectie opgenomen. Deze zullen in toekomstige exposities te zien zijn.”

Als je hierop wilt reageren: Klik dan hier om een e-mail te sturen.

Gedicht dat Benne op eigen initiatief maakte als Dichter bij Raalte bij de start van het VMS, toen nog VMR:

V(irtueel) M(useum) R(aalte)

Het is er niet! het is er wel!
“Schijnbaar”, zegt men,
“’t is toch denkbeeld!”

Het is er niet, het is er wel.
Tentoongestelde kunst,
maar dan denkbeeldig?

Het is er niet, het is er wel.
“Blijkbaar”, zegt men
nu in Raalte…
WANT:
HET IS ER WEL!
Op internet!
Toegankelijk voor ieder!

Met kunst van velen
uit het dorp,
doet VMR nu echt
een worp
naar erkenning
als Museum.
Natuurlijk, het is Virtueel!
Maar internet is heel reëel!
Dus vanaf nu:
Museum van/uit Raalte!

Benne Solinger, Dichter-bij-Raalte 21 januari 2010

Zie ook de pagina op deze website, over Bens’ Digi-art
In de pers: Pagina 2 Huis aan huisblad Weekblad voor Salland NuHeino, Weekblad voor Salland, Deventer Centraal
Ook te zien op teksttv van Deventer tv:

One Comment

 1. Martie Leusink
  August 8, 2011 16:12

  Hallo Benne,

  Je blijft verrassen: weer een nieuw communicatiemedium! Ik kan je niet bijhouden.

  Hartelijk bedankt voor al je acties voor het Virtueel Museum Raalte!

  m.v.g.

  Martie