BOETSEERLESSEN OLV THEO SCHREURS IN DE ONTMOETING DEVENTER

Om de week, op donderdagmorgen, is er in christelijk inloopcentrum De Ontmoeting aan de Brink 18 te Deventer een boetseerles. De bekende Deventer beeldhouwer, Theo Schreurs (1939) die oa het beeld van minister president Joop den Uyl in brons maakte dat in de Tweede Kamer staat, geeft daar lessen aan belangstellenden. Na het portret van Joop den Uyl krijgt Schreurs opdrachten in het hele land. Voor het Centrum 40-45 in Oegstgeest vervaardigt hij een beeld dat wordt geplaatst als monument voor de nabestaanden van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In 1995 maakt hij een groot beeld voor de stadskantoren van Breda. Ook Philips te Winterswijk, Stichting tot het Nut van het Algemeen te Deventer en Ruhold te Deventer geven de beeldhouwer opdrachten. In de afgelopen jaren zijn er, dankzij de enorme inzet van Theo Schreurs, heel diverse beelden gemaakt door de cursisten in De Ontmoeting. Benne Solinger maakte er foto’s van en zette deze op Google.Hier kun je foto’s van een willekeurige boetseerochtend bekijken, of hier, maar ook hier. Wellicht komt er nog eens een expositie van de beeldhouwwerken. Voor andere foto’s inclusief de boetseerfoto’s die Benne Solinger maakte: klik hierbeeld Benne Solinger beeld Roel Bolhuisbeeld Els Pluisterbeeld Jenneken Baxbeeld Trea
Veel van de mensen die komen boetseren, hadden dat nog weinig of nooit gedaan. Door de enorme inzet en de uitleg van Theo Schreurs zijn er goede vorderingen te zien in de beelden die worden gemaakt. De lessen duren 2 uur van 10 – 12 uur en worden iedere donderdagmorgen gehouden. Meestal is er een korte opening, waarna Theo Schreurs de dag opdracht geeft. De groep sluit ieder jaar af met een excursie, waarbij Theo Schreurs uitleg geeft bij de de geëxposeerde beelden.beeld Rolien Smit

Hieronder het gedicht dat Benne Solinger (voormalig Dichter bij Raalte) maakte en voordroeg bij een boetseerochtend:

ONTMOETING BOETSEREN

God schiep de mens, naar eigen Beeld…
Hij schiep hen voor ONTMOETING!

Met Hem!… die ander … en elkaar!…
Zodat we dan ook samen maar
in liefde willen leven:
In vriendelijkheid en eerlijkheid,
met luisterend oor, barmhartig voor
die ander.

Want LIEFDE, LICHT, VERGEVING
kan wonen in een ieders hart
Gods Geest wil je die geven..

Probeer dus in je beeldwerk ook
die liefde neer te leggen
en schep een beeld,
dat nooit verveelt
en anderen iets zal zeggen.
beelden Benne Solinger
Wil je reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.