GEDICHT BIJ JUBILEUM/BEGRAFENIS/FEEST?

Het mailtje dat ik kreeg, verraste mij. Nee ik kende hem niet. Ik kende de familie niet. Maar de vraag was duidelijk: “of ik op de 70ste verjaardag van zijn moeder een gedicht voor haar kon maken?” Hij had gegoogeld en kwam op mijn website uit. Die site sprak hem aan en hij mailde mij. Binnen twee dagen was het rond en ik deed het. Op het feest, gehouden op het mooie terras van het IJsselhotel, interviewde ik de gasten, familie, vrienden, (klein)kinderen…. en 2 uur later droeg ik, speciaal voor haar een gedicht voor. Ze had al prachtige cadeaus gekregen, maar “dit maakte het feest compleet. Niet alleen voor haar, maar ook voor de familie en de andere aanwezigen. Uniek, verrassend, sfeervol en ‘to the point’ “, zo kreeg ik van haar en diverse aanwezigen te horen.

Zomaar een ander mailtje dat ik via mijn website binnenkreeg: “Beste Benne zou jij voor de trouwerij van onze zoon een gedicht kunnen maken?” De trouwerij was over ongeveer 2 weken. Ik kende de familie niet, maar schreef terug“Natuurlijk wil ik dat wel” en een week later ontving ik de volgende reactie:

“Hallo Benne,
het gedicht is klaar en ik kan alleen maar zeggen dat ik het ontzettend knap vind hoe je van heel beknopte zinnen en aantekeningen zo’n mooi gedicht gemaakt hebt ik ben er heel erg blijmee en inderdaad een last van mijn schouders gevallen. Heel erg bedankt voor alles en als de volgende trouwt weet ik je te vinden.
Groeten van Cili-Ann en fam.”

Ik denk dat ik op zo’n moment minstens zo blij ben als de ouders die me dit vroegen, later zonden ze onderstaande foto toe:

VOOR IEDEREEN en OVERAL
Zoiets kan natuurlijk ook voor jou, voor u, voor jullie. En niet alleen bij een feest, maar ook als iemand een lintje krijgt, bij een begrafenis, een huwelijk, noem maar op…. gewoon even contact opnemen. Het gedicht kan achteraf worden toegezonden in A4 formaat, maar ik kan ook foto’s maken en het gedicht op een foto zetten, alles in overleg met jou/u/jullie. En uiteindelijk is het zo:
“Met een gedicht van Benne erbij, wordt het pas ECHT FEEST en is IEDEREEN BLIJ” Dus je zegt het maar… Groeten Benne Solinger.

Als me iets wilt vragen, of je wilt ook zo’n uniek gedicht voor iemand laten maken… Ik ben bereikbaar via e-mail: Klik hier om een e-mail te sturen. tot schrijfs!


Als dorpsdichter van Raalte trad ik regelmatig op. Om een idee te krijgen: klik hier voor het Benefiet Concert voor Haïti waar ik een gedicht voordroeg onder begeleiding van wethouder Roger de Groot, in het Hoftheater te Raalte.
Gedichten die ik maakte als Dichter-bij-Raalte, zie mijn 1e website, klik hier

Comments are closed.