JE HEBT DE K VAN..twee meedenkboeken bij kanker… door Elisabeth Versluis (wijkverpleegkundige & herborist)

Nee, ik ben niet bevooroordeeld, eerder ben ik blij dat ik via een vriendin, Griëtte Slager (herborist en natuurgeneeskundige), ook Elisabeth Versluis (Rotterdam) heb leren kennen.
Maar ik ben ook een beetje verdrietig dat dit boek:
“JE HEBT DE K VAN…” pas nu op de markt komt, terwijl de 36 bestralingen die ik onderging voor prostaatkanker al zo’n 13 jaar geleden plaatsvonden en de uitzaaiingen 8 jaar geleden werden geconstateerd. Maar die k staat niet alleen voor kanker, ook voor kracht, kruidig, kwaliteit, kwantiteit, keuring, keurig, kunst en vul zelf het woord met een k maar in. Een meelevend, aanvullend, kruidig en ondersteunend boek voor iedereen…..Een boek om je ook met die rotziekte vitaal, vitaler, vitaalst te voelen….

Positief, lezenswaardig boek
Door met Elisabeth, ook ervaringsdeskundige, te schrijven en skypen hoorde ik op enig moment van haar ideeën over een te schrijven boek. Zij houdt van haar medemens en wilde graag voor diegenen met kanker een boek maken dat veel ondersteuning kan en zal geven. Een boek dat hen niet alleen op het spoor zet van prima werkende kruiden, maar ook aandacht heeft voor knuffelen, massage en dergelijke. Een boek als leesboek en naslagwerk, in 4 kleurendruk op prachtig zijdeglans dik papier waardoor de leefkwaliteit van mensen met kanker enorm zal toenemen.

Voor iedereen
Een geweldig boek voor: mensen met kanker; mensen zonder kanker; kinderen van ouders met kanker; ouders met kinderen die kanker hebben; partners van mensen met kanker; apothekers; herboristen; artsen; medisch (kanker)specialisten en alle andere belangstellenden

Elisabeth, wijkverpleegkundige en herborist, is geen zweverig type, maar een praktisch levend, nadenkende vrouw die de zegeningen van de Schepper in de natuur weer boven tafel haalt, kennis die de meesten van ons zijn vergeten.

Proloog
De proloog is geschreven door: Charles en Nicole Wauters, apothekers uit Den Haag.

Zij schrijven onder meer:
– Een boek dat in een aangename stijl is geschreven;
– Het boek geeft een houvast, een leidraad van hoe je simpel, goede of liever betere zorg kunt geven of nemen;
– Het boek leest als een zomerroman;
– De eerste hoofdstukken leggen een degelijke basis voor de latere hoofdstukken;
– Hoofdstuk vier is een juweeltje. Het leest heerlijk en gaat over verandering van huid, haren, wimpers en wenkbrouwen;
– Hoofdstuk 5 gaat over hulptherapieën en het 6e hoofdstuk over slapen en de kruiden die daarbij ondersteunend kunnen werken;
– Het laatste hoofdstuk is verrassend. In dit hoofdstuk spreekt Elisabeth mannen en vrouwen apart aan. Onder andere over het onderwerp zoenen;
– De laatste hoofdstukken zijn spannend door hun meer dan relaxerende toon, waardoor je in een bad van zelfvertrouwen zakt.

Cover
En ik ben het geheel met deze apothekers eens. Ik had het voorrecht het boek in de beginfase te mogen lezen en van commentaar te voorzien. Ik las het boek als patiënt, schrijver en lezer. En van het één kwam het ander. Elisabeth zag wat ik maakte als verbeeldend kunstenaar. Op enig moment vroeg zij mij of ik misschien eens wilde nadenken over een cover. En zo is het gekomen dat ik de cover (mijn eerste die ook gedrukt werd) mocht ontwerpen. Ik vond het mooi om te doen, omdat ik het boek goed en informatief vond… en dus niet andersom, waardoor ik bevooroordeeld zou kunnen zijn in deze recensie… Hartelijke groet, Benne Solinger

Het boek: Je hebt de K van… (304 pagina’s) is voor € 34,95 te bestellen via de website van Elisabeth Versluis: Loyaltoyou (klik hier). CIP gegevens: ISBN: 978-94-90969-10-3 (MAN editie) of (VROUW editie)

Hieronder wat foto’s die ik maakte van cover, colofon, proloog, pagina over zoenen en achterflap. Door op de foto te klikken wordt deze groter:
eerste druk van de 4 kleurendruken de 4 kleurendruk

Comments are closed.