KERST 2016

Alle bezoekers van BeninBeeld, hartelijk dank voor je visite. Er komen steeds meer mensen kijken naar mijn foto’s en kunstwerken. Maar ook mijn columns en gedichten worden meer en meer gelezen. Daarmee ben ik erg blij, want daarom is deze website ook, niet tot meerdere eer en glorie van mij, maar voor Hem die jou, mij en alles heeft geschapen. Voor de Koning van alles, de Here Jezus, van wie ik geloof dat Hij als Zoon van God op deze aarde kwam met Kerst, maar van ik ook weet dat Hij is gekruisigd, gestorven en begraven, maar na drie dagen uit de dood is opgestaan, opgevaren naar de Hemel, zit aan de rechterhand van zijn Vader in de hemel en dat zij hun Heilige Geest hebben uitgestort met Pinksteren. Daarom getuigt mijn website ook van God, die Zich bekend maakte als Ik Ben die Ik Ben…en breng ik Hem (met de naam Ben) dichterbij… Hieronder een gedicht dat een lied aan het worden is en dat ik maakte tijdens een rit door Salland…..

Iedereen van harte gezegende kerstdagen, groeten Benne Solinger:

Rijdende door het mooie Sallands’ land,
de zon die schijnt, de schaduwen zijn lang.
Prachtig is Gods wondervolle werk,
zo rijd ik blij, vol vrede naar de kerk.

Zie koeien, paard, geit, schaap en ooievaars,
de kleuren: groen, geel, blauw, zwart, bruin, zelfs paars.
Bomen, buizerds biddend boven land.
Het is zo fraai, gaat boven mijn verstand
De boer die ploegt, melkt, zorgt en mest het land
doet dat met tractor, gieren en verstand
is geschapen naar het beeld van God
Vindt werken op het land een heus genot.

Het was Gods Woord, dat sprak en alles schiep.
Boom, struik, dier, mensen tot het leven riep.
Hij kwam op aarde: Jezus, ja Gods Woord
Werd niet geloofd en is door ons vermoord.
Maar Hij stond op met Pasen: ik getuig
Hij is en blijft God … heus: dus kom en juich
Ja Hij komt t’rug dat heeft Hij Zelf beloofd
Ik bid dat jij dat ooit met mij gelooft!

ps. De wijs bij dit lied heb ik rond…….Wil je reageren? Dat kan ook nu natuurlijk: door hier te klikken en een e-mail te sturen

Comments are closed.