BEELDVERHAAL OOIEVAARS (aanval, overwinning, paring) foto’s Benne Solinger

Er komen steeds meer ooievaars in Nederland, dat zal iedereen zijn opgevallen. Prachtige vogels, vaak met het brengen van baby’s in verband gebracht. En ik begin het te begrijpen, want in de maanden maart en april wordt er stevig gepaard. Het lijkt onbekommerd, maar: “Ook voor ooievaars is rustig leven soms ver weg.” Door te letten op het klepperen, leerde ik begrijpen hoe bepaalde dingen werken bij ooievaars. En hoe hun band steeds inniger wordt.

Minder Kievitseieren:
Ondertussen weet ik ook dat ooievaars veel kievit eieren opeten. Ze struinen systematisch hele weilanden af en weten de nesten te vinden. Dus als er dieven gezocht worden…. Tuurlijk, ze moeten eten, maar toch..

Het fotoverslag
Hier een uurtje uit het leven van 2 ooievaars…. de aanval van een paar jonge mannetjes, het klepperen (eerst het mannetje alleen, later het mannetje en het vrouwtje samen).. de overwinning en de paring. Los uit de hand gefotografeerd…..
jong mannetje probeert vrouwtje te lokkenhet klepperennieuw aanvalsamen klepperenaftocht jonge mannetjedreigend nakijkenrust keert langzaam weerbevestiging dat ze samen zijn en van elkaar houdenen de rust keert terug … zware dag met happy endHartelijke groeten Benne Solinger en als je wilt reageren? Klik dan hier om een e-mail te sturen

Comments are closed.