25ste jaar: AUGUSTUS COLUMN Benne Solinger

“Ik heb er zo vaak om gebeden, maar er gebeurt niets….”.
“Ik dacht dat God alle gebeden verhoorde, nou of Hij is er niet, of Hij heeft gelogen, want bij mij helpt bidden niets..”
Ik denk dat je dit soort opmerkingen wel kent of wellicht zelf ook wel eens oppert.

Nee, in deze Lichtstralen ga ik niet schrijven hoe je nu precies moet bidden. Ik ga al helemaal niet schrijven dat je verkeerd bidt als er geen verhoring lijkt te zijn. Hooguit kan ik iets bijdragen om hier verder over na te denken.

In 1 Johannes 5: 14 en 15 staat: “Wij weten dat God naar ons luistert als wij Hem iets vragen wat met zijn wil overeenstemt. En als wij weten dat Hij naar ons luistert, mogen wij er ook zeker van zijn dat Hij ons geeft wat wij van Hem vragen…”vertaling Het Boek
Bidden doe je als je een relatie met God hebt. En daarom kan en mag je Hem ook alles vertellen over je leven. Je mag God danken, steeds opnieuw, voor het mooie dat Hij je geeft. Maar je mag Hem eveneens alle dingen vertellen waarmee je niet blij bent. En ook dat mag je zo vaak doen als je wilt. Maar doe het allebei eerlijk en oprecht.. en (ja dat hoort er ook bij) probeer goed voor en met God te leven. Hij zal zeker luisteren en weten wat voor jou op dat moment het allerbelangrijkste is. Net zoals een goede vader of moeder dat weet als een kind iets vraagt, verdrietig of boos is. Niet alles dat een kind vraagt zal je hem/haar gelijk (willen) geven en als een kind je iets verwijt, of boos is, denk je daar over na, maar je zal een liefdevolle en passende reactie geven.

Bidden doe je ook om God te eren, om zijn naam groot te maken. God is jouw Schepper. Hij geeft jou dit leven op deze prachtige wereld. Hij mag aan je zien en van je horen dat je daar blij mee bent. Maar geeft Hij je daarom dan ook gelijk altijd datgene dat je graag wilt? Soms wel, als dat met zijn wil overeenstemt. Hij kan je bijvoorbeeld direct genezing geven. Maar soms geeft Hij iets anders dan je vroeg. Iets dat je nog meer nodig hebt, bijvoorbeeld: rust als je al je zorgen bij Hem heb neegelegd.. of een persoon om mee te praten. Maar misschien heb je in zijn ogen wel meer aan zijn liefde, of aan wijsheid of geduld. Als dat zo is dan zal Hij je dat geven.
Uit eigen ervaring weet ik dat God er altijd bij is, dat Hij van je wil houden, je bent immers het allermooiste en belangrijkste dat Hij ooit schiep.

Maar, en dat is belangrijk, ook al gebeurt er soms niet gelijk iets, of iets anders dan je vroeg, blijf toch volhouden. Blijf danken, blijf Hem eren en bidden. Dag in, dag uit. Ik ben ervan overtugd dat Hij, op zijn tijd, je dat zal geven dat Hij voor jou het beste vindt, waardoor je gelukkig en tevreden zult zijn.

Hartelijke groet, Benne en…. wil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.