25ste jaar NOVEMBER COLUMN, Benne Solinger

“Ieder huisje heeft zijn kruisje”, een gezegde dat je vroeger nogal eens hoorde. Tegenwoordig minder. Kijk je op Facebook, of op andere sociale media, dan hebben de leuke, gezellige en mooie onderwerpen verreweg de overhand.

Maar als je echt begaan bent met mensen, om je heen kijkt. Durft door te vragen, dan merk je dat er op deze wereld veel verdriet en eenzaamheid is. Mensen voelen zich afgewezen, misbruikt, of raken van elkaar vervreemd. Er worden nog steeds mensen uitgebuit en misbruikt voor financieel gewin. Één van de lezers van de Lichtstralen zond mij onlangs een gedichtje toe dat zij zelf geschreven had in een wel heel moeilijke tijd van haar leven. Ik vroeg of ik het mocht gebruiken omdat ik denk dat het veel mensen kan aanspreken:

GEBROKEN

De vaas is stuk!
De droom gebroken,
scherven overal.

“Mijn kind”, zegt God,
“Ik ben je Maker
Ik weet hoe mooi je was
………….
Ik maak je nu nog mooier.”
Elly J

In een paar woorden geeft Elly aan hoe de situatie is, alles kapot. Niets is gegaan zoals zij vooraf had gehoopt. De boel ligt aan diggelen, waardoor dan ook. Wat een verdriet, wat een wanhoop.

Maar gelijk weet zij, God ziet mij. Hij geeft om mij. Hij heeft ook mij gemaakt naar Zijn evenbeeld. Nu ben ik verdrietig, maar als ik het aan Hem vertel, weet ik zeker dat Hij mij zal helpen.

Dat gaf haar troost op dat moment. Maar het gaf ook houvast voor de toekomst. Ik kende haar niet in die periode. Maar ontmoette haar onlangs en zag dat er in haar leven wel iets moois aan de hand moest zijn.

Ze vertelde dat God haar bij de hand had genomen, dat Hij haar had geholpen en, ook al gaat het zo nu en dan nog wat minder, er is sinds dat wanhoopsmoment een positieve lijn in haar leven gekomen. Zij dankt God er elke dag voor en ze ziet vol moed en vertrouwen naar de toekomst.

Dank voor je gedicht Elly en ik geloof, samen met jou: “God ziet de verslagenen van hart, Hij hoort naar hen en geeft hen kracht en alles wat ze nodig hebben.”

Wil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen.

Heel hartelijke groeten allemaal, Benne Solinger

Comments are closed.