DE WARME LOPER (gedicht José Hattink) & Collagefoto (Astrid Aalderink)

Ineens was daar dat e-mailtje. Niks bijzonders normaal gesproken, maar dit mailtje gaf mij kippenvel. Een Deventer Dichter, José Hattink, ik ken haar van het dichterscafé, zond mij een gedicht dat ze maakte bij een collage foto van een vriendin Astrid Aalderik. Ze schreef erbij:

Hallo Benne

Ik hoop dat je positieve berichten hebt gekregen en weet wat de vervolgstappen worden Het is/zijn voor jou en je familie heftige tijden. Het enige wat ik kan doen is iets van me te laten horen. Jij maakt prachtige foto’s, dat kan ik niet, ik heb geprobeerd een gedicht voor je te maken waaruit je hoop ik kracht kunt putten de bijgestuurde foto, is niet mijn verdienste, maar van een Diepenveense fotograaf (Astrid Aalderink), die foto mocht ik gebruiken. Benne, het beste met je, het ga je goed!

Warme groet, José Hattink

De warme loper

Blik gevangen in de lens
Ieder mens zijn focus

Aandacht, met elkaar verbonden
Een warme kring en middenin
Licht en inzicht

Voor jou de warme loper uitgelegd (foto)
Een volgende brugstap
Kracht schijnt door de bladeren
Een leuning om te omarmen
Het pad vervolgen
stap voor stap
soms wankel, soms lichtvoetig
Als om een dansje te wagen

dierbare vriend, blik omhoog
naar onze Hogere Macht, krijg kracht

10-11-2017, josé hattinkHEEL HARTELIJK DANK JOSÉ & ASTRID

Comments are closed.