JUBILEUM COLUMN EXACT 25 JAAR MIJN COLUMN IN HUIS-AAN-HUISBLAD door Benne Solinger

Precies 25 jaar geleden schreef ik mijn allereerste Lichtstralen voor de Heino Koerier. Toen nog samen met ds. Cor Harryvan. Na een klein jaar vertrok hij naar Lelystad en schreef ik deze column nog in mijn eentje, als vrijwilliger. Geen idee dat het zo lang zou doorgaan en ik nooit een Koerier zou overslaan..

Er is veel gebeurd in die 25 jaar. Oorlogen en onenigheden, terrorisme met vreselijke wreedheden. Er waren aanslagen zoals bij de MH17. Er veranderde veel in de politiek, in normen en waarden en de ontkerkelijking zette door.

Graag wil ik daarom de uitgevers van de Heino Koerier danken dat deze column nog steeds een speciaal plaatsje heeft en de opmaak zelfs is verfraaid. Ook ben ik blij met alle reacties die nog steeds binnenkomen. Maar bovenal wil ik de Here God bedanken die mij maandelijks de inspiratie gaf en geeft voor een onderwerp en de moed om te durven schrijven vanuit deze invalshoek. Want ja, columns zoals deze kun je niet echt “sexy “ noemen. Ik schrijf ze om je even te laten stilstaan bij je eigen leven, geloof en hart.De hoofdboodschap bleef gelijk:
Deze wereld is geschapen door een GROOT KUNSTENAAR, een ALMACHTIGE GOD. Hij maakte alles helemaal GOED, de mens zelfs naar Zijn evenbeeld. De mens koos ervoor zijn eigen weg te gaan en maakte er een puinzooi van. Dat hoeft nauwelijks betoog. Lees de krant, kijk naar het nieuws, maar ook eens naar je eigen gedachten.

Als je ziet wat er verkeerd gaat, kun je toch nooit denken: “zand erover”.. Dat doet God ook niet. Hij nam het op Zich om al onze tekorten en zonden te dragen en weg te nemen. Hij gaf Zichzelf en kwam klein en kwetsbaar in een stal, met Kerst. Hij droeg de schuld van de wereld op Goede Vrijdag! (kruisdood). Maar vergeet vooral Pasen niet! Door de opstanding van Jezus Christus, Gods Zoon, is de dood overwonnen en wacht ons een nieuw leven. Als je gelooft, verbindt dat je met het nieuwe leven.

Met Pinksteren vieren wij dat dit nieuwe leven nu al in ons mag wonen. En ook al is het nog lang niet compleet, Gods Geest wil ons zegenen met WARE LIEFDE. God vraagt ons om in liefde met Hem en met elkaar te leven. Hij vraagt dat te doen totdat er een einde aan deze wereld komt en God, in Jezus, tastbaar terugkomt. Dan zal Hij iedereen eerlijk in liefde beoordelen en met ons het ‘levenshuiswerk’ doornemen.
Dat is de kern die ik de afgelopen 25 jaar met u en jullie heb willen delen!

Niemand is natuurlijk verplicht dat te geloven, maar God geeft wel iedereen (ook vandaag nog) de mogelijkheid Hem in vertrouwen aan te nemen. Een mooie gedachte om de komende Kerst en/of de jaarwisseling over na te denken.

Wil je reageren? Dat kan! Klik hier om een e-mail te sturen.

Tot volgend jaar, hartelijke groeten Benne Solinger

Comments are closed.