26ste jaar MEI COLUMN Benne Solinger

In 2016 werd er door schoonheidsspecialisten een omzet gemaakt van 439 miljoen euro. Het aantal saunabezoeken in Nederland is sinds 2010 flink toegenomen. In hetzelfde jaar kregen de saunabrdrijven zo’n 15 miljoen bezoeken. Gezamenlijk werd hieraan zo’n € 951 miljoen uitgegeven, een groei van 42% ten opzichte van 2010. Alleen het botox bedrijf Allargan had in 2015 een omzet van maar liefst 4,3 miljard euro.
Maar er is meer… De gezondheidszorg is met een bijdrage van 15,4% van het Bruto Binnenlands Product een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Het is een van de weinige sectoren die al jaren achtereen een omzetstijging laat zien. Ruim 1,2 miljoen mensen verdienen er hun brood in en nog eens 2,5 miljoen mensen doen er vrijwilligerswerk. Daarnaast richten steeds meer ondernemers zich op de zorg als afzetmarkt. Reden is de stabiele groei, zowel in de afgelopen jaren als in de toekomst. Tussen 2005 en 2015 groeide de omzet met 50 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. In dezelfde periode stegen de uitgaven met 41 procent, tot 94,4 miljard euro.
Een ander onderzoek uit 2016 stelt dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders (82%) nooit of bijna nooit in de kerk komt. Nog maar 14% van de mensen gelooft in een persoonlijke God. Voor veel Nederlanders is het christendom een onbekende of exotische wereld geworden.
Dood, veroudering, ziekte, aftakeling.. we hebben er allemaal mee te maken. Niemand niet. En tegelijkertijd wil niemand dat en is het ons kennelijk heel wat waard om die confrontatie uit te stellen.
Ik geloof echter dat toen God de wereld schiep alles GOED was. Geen ziekte, dood, of aftakeling. Het wordt heel duidelijk beschreven in de eerste Bijbelboeken. Er kwam pas ziekte, aftakeling en dood nadat de mens zelf van God was afgeweken.
We zien de gevolgen en mede daardoor proberen wij nu zo lang, jong en plezierig mogelijk te leven, want: “hier gebeurt het”. Maar ik denk dat er iets anders veel belangrijker is… In plaats van sauna, beautysalon enz… zouden we meer tijd en geld moeten gaan besteden aan ons hart, het geloof, bezinning op het leven. Nee niet omdat geloven recht zou geven op ‘geen ziekte’ of ‘geen aftakeling’. Dat niet, maar geloof geeft wel een GEWELDIG (toekomst) perspectief…..
KERST.. JEZUS CHRISTUS (Gods Scheppende Woord) kwam Zelf op aarde, Hij deed dat voor jou en mij. Hij liet de LIEFDE van God zien, liefde voor het hart… Maar weer geloofde de schepselen hun Maker niet, Hij werd veroordeeld… Hij stierf een lanzame pijnlijke kruisdood, maar Hij overwon de dood, ging terug naar Zijn hemelse Vader en zond de Heilige Geest.
De weg naar het geloof ligt open… en daarin voorspelt de Here God je een prachtige toekomst, ook na dit leven en wel op een LIEFDEVOLLE, ZORGELOZE, ZIEKTEVRIJE plek…. vlak bij HEM….
Groeten Benne Solinger

Comments are closed.