‘t Bijtje: “een belevenis” (gedicht Benne Solinger)

Een aantal jaren geleden kwam ik terug van het Deventer Dichterscafé en ging snel nog even een ‘patatje-met’ pakken in Cafetaria ‘t Bijtje aan de Keizerstraat te Deventer. Ik liet de eigenaresse een gedicht lezen dat die middag was voorgedragen en dat ik mooi vond. Het was door de maker prachtig afgedrukt met een foto erop en ik had er enkele exemplaren van meegekregen waarmee ik het gedicht kon verspreiden. Zo belandde dat gedicht in een lijstje in cafetaria ‘t Bijtje.
Later plaatste ik er een gedicht over Deventer dat ik ooit maakte en zag toen dat de eigenares graag een gedicht over ‘t Bijtje zou willen…. Dat is er nu dus van gekomen…. Geen dorpsdichter meer, maar gewoon voor mensen in de buurt is het ook leuk te dichten, Benne SolingerIn Deventer daar staat het Bijtje,
‘t is geen bij, het vliegt ook niet,
Je kunt gewoon naar binnen lopen
voor een ijsje, of wat friet.
Voor een maaltijd,
een salade, stoofvlees,
milkshake, kipsaté,
voor wat bami, of wat nasi,
catamaran of een snack…
ze hebben er echt wel van alles,
niet normaal meer, ‘t is te gek!

Ja, ‘t Bijtje, dat beleef je,
Keizerstraat op nummer vijf
ook bezorgen ze voor ‘n feestje
bij je thuis of in ‘t bedrijf.
Kom eens kijken en neem plaats
proef maar en je zult het merken,
het is hier heus eerstegraads.

Deventer, augustus 2018

Comments are closed.