Maandcollumn CORONAVIRUS, Benne Solinger

Corona, een piepklein onzichtbaar virusje, maar het legt wel heel de wereld plat!

En dat is natuurlijk opmerkelijk. Zeker omdat er steeds meer mensen zijn die denken dat wij mensen tot alles in staat zijn. Alles wel zelf kunnen regelen en ook alles onder controle hebben. Maar dan blijkt ineens dat een virus roet in het eten gooit en ons allemaal terroriseert. Het maakt bang, houdt vliegtuigen aan de grond, legt de wereldhandel plat en doet beurzen kelderen. Het zaait paniek, maakt doden….  Het zet mensen aan tot hamsteren, heeft invloed op pensioenen, fabrieken, scholen, ja op ons hele leven..

Toen ik onderstaande Bijbeltekst kreeg toegezonden door Mieke Mantel, zetten die woorden mij aan het denken:

Het kan gebeuren dat Ik het volk straf. Dan laat Ik het niet regenen, of Ik laat een sprinkhanenplaag komen, of Ik laat de pest uitbreken. Maar als mijn volk dan echt spijt heeft en stopt met de slechte dingen die het doet, als de mensen weer tot Mij gaan bidden en weer gaan leven zoals Ik het wil, dan zal Ik vanuit de hemel naar hun gebed luisteren en hun vergeven dat ze Mij ongehoorzaam zijn geweest. Dan zal Ik zorgen dat het weer goed gaat met hun land.” 2 Kronieken 7: 13-14 Basis Bijbel

Woorden die God langgeleden zei tegen koning Salomo toen hij net de tempel had gebouwd. Woorden die nu zomaar ineens actueel lijken. Want dit virus raakt ons allemaal..

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen in Nederland niet veel meer met God ophebben … Geld, geluk, genot, gezondheid en materiële zaken zijn steeds belangrijker aan het worden. En door snelle ontwikkelingen lijkt het wel dat we zo langzamerhand alles zelf kunnen regelen of maken.

De mens wikt maar God beschikt’, leerde ik vroeger van mijn ouders.

Vandaag de dag wordt het uitbuiten van de aarde gelinkt aan klimaatverandering, dat geldt ook voor de sprinkhanenplaag in Oost Afrika. En dit virus verspreidde zich snel in het Chinese district Wuhan waar een groot 5g netwerk (internet) was uitgerold. 5g beïnvloed het immuun systeem mogelijk negatief. Onze ‘honger’ naar steeds meer meer meer en sneller en het ‘slopen’ en leegzuigen van de aarde en de enorme CO2 uitstoot zou de aarde opwarmen met alle nare gevolgen van dien.

Maar ooit schiep God deze aarde, mens en dier. Hij gaf de mens als belangrijke taak om de aarde goed te onderhouden en goed met Hem en elkaar om te gaan. Een opdracht die geldt voor (eer)gisteren, vandaag en morgen. Het is goed om naar die opdracht van God te blijven luisteren. Het is goed om eens na te denken of we, als schepselen, niet te veel op Gods stoel zijn gaan zitten en de grote almachtige God ten onrechte zijn gaan wegdenken.

Misschien moesten we ons dat weer eens goed realiseren en kunnen we dat leren van dat piepkleine Corona virusje.

Met groet, Benne Solinger

 

Comments are closed.