Decembercolumn, Benne Solinger

“Als ik doodga, is er niets meer. Dan weet ik niets meer, dan is het over en uit”, zei ze.

“Hoe weet je dat?”, vroeg ik.

“Nou dat denk ik”, antwoordde ze en ze vervolgde “en jij denkt nu dat je in de hemel zult komen, dat geeft jou toekomst zin. Het mooiste komt nog, voor jou, denk je.”

“Maar”, vroeg ik, “denk jij dan dat het zo zal gaan zoals jij nu denkt?” “Ja”, antwoordde ze.

“Maar daar gaan wijzelf toch niet over”, zei ik. “Dat zou dus betekenen dat degene die denkt dat er reïncarnatie is weer terugkomt op aarde. Dat degene die denkt dat dood dood is niets meer weet, voelt, denkt. Dat degene die denkt dat er geen ziel bestaat ook geen ziel heeft en dus na het overlijden dood is en niets meer zal weten. Dat degene die denkt dat als hij mensen opblaast, omdat die niet in Allah geloven, zelf in de hemel zal komen en een aantal maagden krijgt, dat ook inderdaad krijgt. Dat gaat er bij mij niet in, ik denk dat wat er gebeurt na het overlijden wordt bepaald door Degene die jou en mij en alles heeft gemaakt en niet door degenen die door Hem gemaakt zijn.”, reageerde ik.

“Maar er bestaat helemaal geen God, die is bedacht door de machthebbers om mensen rustig te houden”, zei ze, “jullie zijn arrogant en zeggen het zelfs zeker te weten dat Hij er is en dat er een hemel en een hel is, maar die bestaan niet en ook God bestaat niet.”

“Maar dat zeggen wij niet zelf, dat hebben wij geleerd uit de Bijbel, het Boek waarin God ons Zelf leert hoe de wereld is ontstaan en hoe de wereldgeschiedenis verder is verlopen en waarin je KUNT lezen wat God Zelf voor de mensheid heeft gedaan. Wij mensen hebben de wereld niet mooier gemaakt. Wij maken juist vaak ruzie, zijn jaloers, hebzuchtig, materialistisch en alleen op dit leven gericht. God ziet dat allemaal en is daar verdrietig over. Daarom gaf HIJ Zelf de oplossing. Hij zorgde ervoor dat het Kerst is geworden. Het Kerstfeest (ook wel Christusfeest genoemd) kent iedereen in de wereld. Jezus Christus kwam naar de aarde om alle ellende en het kwaad op Zich te nemen. Hij deed dat met voorkennis. Hij wist dat Hij op Goede Vrijdag aan een ruw houten kruis zou moeten sterven. Gegeseld en bloedend hing Hij daar….. en Hij deed dat voor jou en mij. Hij betaalde daarmee voor al onze schulden, fouten, tekortkomingen. Als je dat wil geloven, dan geeft God je de echte vrede in je hart, hier in dit leven en later in de hemel, dat beloofde Hij ……”

“Wat een onzin”, onderbrak ze mij.. “allemaal verzinsels…”

Wat kon ik meer doen dan haar aanraden eens het kerstverhaal te lezen of beter nog, de hele Bijbel. Gewoon om de inhoud van dat veel besproken boek te leren kennen.

Oh ja, ik kon toch meer doen: Mijn handen vouwen en God vragen of Hij zijn Geest naar haar zou willen zenden. Ik kon Hem vragen of Hij haar hart wilde openen en zijn wijsheid en vrede in haar hart zou willen geven en dat zij zou gaan lezen …..

Ik wens jullie allemaal alvast een VREDIG, GELOVIG & LIEFDEVOL KERSTFEEST toe…

Benne Solinger

gedicht Nel Benschop (klik op de foto voor vergroting)

Comments are closed.