Column maart 2021: Corona; Benne Solinger

En dan lig ik ineens in bed. Doodmoe, geen koorts, niet echt verkouden, onregelmatige hartslag. Geen hoofdpijn, geen ontregelde darmen. Ik kan niet diep inademen en ben te moe om een arts te bellen. Na 7 dagen in bed, ligt daar ineens ook mijn lief. Hoofdpijn, alle ingewanden en spieren doen pijn, geen koorts, maar ook heel moe.

Uit ervaring weten we dat je bij griep in bed moet blijven, met zo nu en dan een stoombad en een paracetamolletje. Dus dat doen we. Mijn lief vertroetelde mij erg die eerste week. Dus nu ga ik dat voor haar doen, denk ik. Maar dat valt tegen. Ik ga naar de keuken om te koken. Want, gek genoeg, de eetlust is er gewoon. Bij het schillen van de derde aardappel moet ik stoppen en op de bank gaan uitrusten. In rustige etappes bereid ik de maaltijd. Het smaakt gelukkig goed, maar ik moet er uren van bijkomen.

Corona-tijd bij ons was niet alleen kommer en kwel, we hebben veel lol gehad. Want wat voelden we ons oud en versleten. En wat kwamen we moeilijk uit bed. Zo vreemd, dat we er de slappe lach van kregen. Acht dagen later gaan we voor het eerst weer samen naar buiten. We zijn kapot als we thuiskomen. In totaal hebben we dan 600 meter gelopen. We besluiten iedere dag iets verder te gaan lopen om conditie op te bouwen. Een week later hebben we voldoende puf om naar de arts te gaan. Hij laat bloedprikken en ja hoor… het was Corona.

Op de vraag aan de arts of we verkeerd hebben gedaan om hem nu pas te bellen, zegt hij volmondig: “nee”.  Hij had niets anders kunnen voorschrijven. Pas bij ademnood zou hij ingegrepen hebben met medicijnen of een ziekenhuisopname.

Vreemd en verraderlijk virus dat Covid-19. De één gaat eraan dood. De ander weet niet eens dat die het heeft. En weer anderen hebben een griepgevoel. Wonderlijk hoe ieder er anders op reageert. Wonderlijk ook dat God het lichaam zo maakte dat het zich kan herstellen. Dat er afweerstoffen gemaakt kunnen worden. In Corona-tijd werden wij ons er weer eens extra van bewust dat we goed met ons lichaam om moeten gaan!

Want wat is gezondheid een groot goed als je dat gegeven wordt. Daar mag je God best voor danken!

Met groet en met meeleven aan hen die iemand hebben verloren in deze tijd, Benne Solinger

Comments are closed.