MAART/APRIL COLUMN 2021, Benne Solinger

Vanaf begin dit jaar doe ik mee aan een FaceBookGroep: “Samen de Bijbel lezen”.  En dat doen we dan in 2 jaar. We begonnen aan het begin van de Bijbel, waar de ontstaansgeschiedenis van de aarde staat beschreven (Genesis). Tegelijkertijd lazen we het evangelie van Lucas.

Mooi om te zien dat er een duidelijke lijn zit in de Bijbel. Zeker als je verder leest in Exodus en later in de boeken Jesaja en Johannes. Een rode draad is steeds het geduld dat de Schepper heeft met mensen die afdwalen. Mensen die zijn leefregels niet willen accepteren. Natuurlijk lees je ook dat God best wel boos kan worden. Maar dat dat gebeurt vanuit liefde en gericht is op terugkeer. Net zoals je, als het goed is, ziet in een gezinsrelatie.

Één ding is zeker. De wereld zou er anders uitzien als iedereen zou leven vanuit liefde naar en voor elkaar. Er zou veel ellende verdwijnen als we allemaal de leefregels zouden accepteren en naleven die God aan ons allemaal heeft gegeven: “Niet doodslaan; niet jaloers zijn; niet alleen met materiële zaken bezig zijn; eerlijk zijn; niet stelen… “, samengevat: “God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf..”  Daar gaat het om. Weten dat we niet alleen zijn.

Weten dat er een God is die jou en mij en alles op deze aarde heeft gemaakt. En die graag naar je wil omzien. Hij nam jouw schuld weg op Goede Vrijdag. Hij gaf jou nieuw leven op Pasen. De vraag blijft natuurlijk, wil jij dat aannemen en Hem ook (weer) toelaten in je leven?

Met groet, Benne Solinger

Comments are closed.