September 2021 column, Benne Solinger

Mag ik je iets vragen?: “heb jij een droom? Iets waar je allang over loopt te denken en waar je nog graag eens aan zou willen beginnen in je leven?”

En dan bedoel ik niet iets materieels, zoals een groter huis, een luxere auto of veel meer geld…. maar meer iets van het hart. Iets waarbij je wat voor een ander kunt betekenen. Iets gaan doen voor een ander als vrijwilliger of iets weggeven aan een ander die het minder heeft dan jijzelf! Of misschien wil je wel iets weggeven dat jezelf prachtig vindt en waarvan je weet dat je die ander er erg blij mee maakt. Maar het kan ook iets zijn waarmee je al langer rondloopt, bijvoorbeeld om iets goed te maken naar een ander. Iets dat eigenlijk al veel langer geleden had moeten gebeuren….

En als ik dan verder vraag: “Bedenk eens hoe lang je daar nu al (zo nu en dan, of vaak) aan denkt? Hoe lang je er al mee rond loopt? En wat je er in al die tijd mee gedaan hebt, waardoor die droom/die wens nog niet is uitgekomen?”

Misschien is nu, aan het begin van het nieuwe werkseizoen, het moment gekomen om die droom in vervulling te laten gaan. Om een knoop door te hakken.

Want het is nooit te laat om te starten.

Trek de ‘stoute’ schoenen aan. Stap op iemand af. Ga naar die organisatie om je hulp aan te bieden.

Het is goed iets voor anderen te doen. Niet omdat het MOET… maar omdat je van mensen houdt. Het is beter te geven dan te ontvangen … (Handelingen 20: 35)

Het is in navolging van Jezus Christus. Hij deed het ultieme. Hij gaf Zijn leven op Goede Vrijdag. Zijn dood voor ons aan het kruis, nam alle schuld van ons weg! (Johannes 19)

En dat brengt me op de gedachte dat je ook wel eens met iets geestelijks kunt rondlopen.. Misschien wil je al heel lang (weer) een keer bidden. Maar je durft niet zo goed (meer). Het is ook al zo lang geleden. Of je wilt (weer) een keer naar de kerk, maar wat voelt dat eng. Misschien is nu het tijdstip gekomen om de stap te wagen.

Mocht je (weer) eens een kerkdienst willen meekijken of meeluisteren, dan is er een mooie site waar heel diverse kerken door heel Nederland hun dienst opzetten: https://kerkdienstgemist.nl

Denk niet verder na, maar maak die stap. Vind je het nog steeds moeilijk, ga dan eens rustig zitten, vouw je handen en vraag God om moed, kracht, doorzettingsvermogen en zegen op je besluit! Hij geeft het je vast!

Iedereen een goed nieuw school- en/of werkjaar toegewenst!

Benne Solinger

One Comment

  1. Annemieke
    August 24, 2021 21:58

    Amen. Prachtig.