RUSTIG LEVEN, november column Benne Solinger

In Nederland boffen we maar. We wonen nog steeds in een mooi en rustig landje. Maar als je wat verder kijkt, zie je dat er erg veel gebeurt. Mensen die mensen terroriseren: Syrië, Irak, Afghanistan, Noord Korea. Ziektes als Ebola: Guinee, Sierra Leone en Liberia…. Aardbevingen, vulkanen die uitbarsten. De Isis die iedereen met geweld wil bekeren…

In Matteüs 24 vertelt Jezus aan zijn discipelen over de laatste dingen. Er zullen hongersnoden zijn, of aardbevingen, volken zullen opstaan tegen volken. Het wordt een moeilijke en onoverzichtelijke wereld. Er zullen verdrukkingen komen… De wetsverachting zal toenemen en de liefde zal verkillen. Maar er wordt beloofd dat die dagen ingekort zullen worden.

In Johannes 16 vertelt het Kerstkind, Jezus, dat Hij weggaat naar de hemel om voor heel veel mensen een woonplaats te maken. Om de nieuwe hemel en de nieuwe aarde voor te bereiden. Hij belooft tegelijk dat Hij snel zijn Geest naar de aarde zal sturen (Pinksteren). Die Geest wil en kan in het hart van ieder mens wonen. Hij wil iedereen vrede, rust, waarheid en liefde geven. Deze Geest geeft je vertrouwen, wat er ook gebeurt. En ook als je heel veel overkomt, dan nog zul je weten dat de Grote Schepper van hemel en aarde dicht bij je wil zijn. Hij zal je steunen, dragen, helpen. Je kunt bang zijn voor je leven, maar je ziel is veilig bij Hem. Het klinkt raar, vaag, zo ‘toekomstig’ misschien, of niet van deze aarde….

Maar ik weet persoonlijk wel dat het zo werkt. Toen er tien jaar geleden een ernstige kanker bij mij geconstateerd werd, werd ik ineens ongelooflijk bang. Ik bad toen mijn kortste gebed ooit: “HELP”… en Hij hielp. De rust die ik toen vrijwel direct kreeg, duurt door tot vandaag, ondanks alles. Ik weet ook dat een mens NOOIT meer te dragen krijgt dan hij/zij aankan. Dat is een belofte van God: “U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.” (1 Korinthe 10:13) en Matteüs 6: 25 “maak je geen zorgen voor de dag van morgen, God zal voor je zorgen.” Ik spreek Hem daar dan ook op aan en Hij helpt, iedere dag!

Ik denk dan ook dat dit het beste is wat je kunt doen: stel je hart open voor die liefdevolle God. Bid om zijn Geest in je hart. Bid voor jezelf, voor degene die je iets heeft misdaan, bid voor de mensen van de Isis, voor de maffia, voor regeringen enz… Het lijkt gek, maar God is sterker dan wie ook en Hij geeft je direct rust en vrede in je eigen hart.

Reageren kan! door hier te klikken om een e-mail te sturen

Heel hartelijke groeten, Benne Solinger.

Comments are closed.