DE BEELDEN van Benne Solinger

Tot voor kort waren er naast een aantal digitale kunstwerken, ook een aantal beeldhouwwerken van Benne Solinger te zien in het Virtueel Museum Salland. Helaas is dat veranderd omdat het Museum van eigenaar is gewisseld. Jammer… Wel is het mooi dat er 2 van zijn kunstwerken gekozen zijn in de entree van het nieuwe Museum, zowel het paneel vooraan links, als het paneel vooraan rechts maakte Benne ooit (zie hier).
Om zijn beelden weer op een andere manier onder de aandacht te brengen, nu deze website pagina weer eens opgepoetst, zodat je ook Bens’beelden kunt blijven bekijken. (of klik hier)

Het allereerste beeld dat Benne maakt was zijn “waakdraak” van serpentijnsteen en weegt zo’n 50 kilo, dit beeld was helaas te groot en te zwaar om bij mij thuis te filmen:Ook zijn eerste torso, gemaakt van speksteen voor zijn broer Peter maakte hij op een beeldhouwcursus in Courtesoult (Frankrijk) bij Kees Verwey.

Beeld gemaakt van speksteen op een beeldhouwcursus bij Michiel Linders in de Dordogne. De golf, Braziliaans speksteen:
Zijn laatste tors vrouw/man:
Steen gemaakt als gedenksteen voor afgezaagde zieke boom in de tuin van zijn ouders, serpentijnsteen 74 kilo, 2 weken aan gewerkt olv Kees Verwey. Sinds 2012 is dit het beeld op het graf van zijn vader (klik hier):Een ‘architectonisch’ beeld: Kop, met torso

Benne is bereikbaar via e-mail. Klik hier om hem een e-mail te sturen.

Comments are closed.