KERST 2016: DECEMBER COLUMN Benne Solinger

Op een zondagochtend reed ik naar een kerkdienst. Het was stralend zonnig weer, Salland op zijn mooist. De schaduwen waren lang. Rustig rijdend genoot ik van: zwanen, een buizerd, ooievaars, eenden, ganzen; maar ook van ezeltjes, paarden, heel veel koeien, een pauw, bokjes en geiten. Ik zag diverse landschappen, duizenden kleuren, planten, bloemen, struiken, maïs, gras, reigers in de IJssel .. Het maakte me enorm BLIJ. Want deze wereld is zoveel mooier dan wij het hier zelf vaak maken en vrediger dan wanneer je de krant leest of naar het journaal kijkt. “Zo moet het ooit bedoeld zijn”, dacht ik.En ik realiseerde mij dat het eigenlijk een enorm wonder is. Allemaal ontstaan door het spreken van een Goddelijk Woord. (Genesis 1 en Johannes 1) En bijna tegelijk schoot het door mij heen: “en dat Woord kwam met Kerst op aarde maar werd notabene door het mooiste dat God heeft ooit maakte niet geloofd.” De mens, geschapen naar Zijn evenbeeld, vernederde en treiterde Hem. Hij is uiteindelijk op Goede Vrijdag aan het kruis vermoord. Het volk stond erbij te schreeuwen: “Kruisig Hem, Kruisig Hem”…Er ontstond een lied in mijn hart:

Rijdende door het mooie Sallands’ land,
de zon die schijnt, de schaduwen zijn lang.
Prachtig is Gods wondervolle werk,
zo rijd ik blij, vol vrede naar de kerk.

Zie koeien, paard, geit, schaap en ooievaars,
de kleuren: groen, geel, blauw, zwart,bruin, zelfs paars.
Bomen, buizerds biddend boven land.
Het is zo fraai, gaat boven mijn verstand

Het was Gods Woord, dat sprak en alles schiep.
Boom, struik, dier, mensen tot het leven riep.
Hij kwam op aarde: Jezus, ja Gods Woord
Werd niet geloofd en is door ons vermoord.

Maar Hij stond op met Pasen: ik getuig
Hij is en blijft God … heus: dus kom en juich
Ja Hij komt t’rug dat heeft Hij Zelf beloofd
Ik bid dat jij dat ooit met mij gelooft!

En er zijn genoeg getuigen die er over schreven. Lees maar na in Mattheüs 28, Markus 16. Lukas 24, Johannes 20 of ook Handelingen 22 Graag wens ik iedereen een goede decembermaand en alvast heel gezegende Kerstdagen, Benne SolingerDit was een vervolg op mijn vorige Lichtstralen. Ik schreef toen over een andere manier van bidden en de gevolgen daarvan in mijn leven.

Reageren kan ook, Klik hier om een e-mail te sturen.

Comments are closed.